در دومین نشست مسئولیت اجتماعی نخبگان عنوان شد:
نخبگان مرزهای جهود وکفر اندیشی را با رعایت اخلاق و فضیلت بشکنند.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر آذربایجانی با اشاره به ضرورت آزاد اندیشی بر شکستن مرزهای جمود و کژاندیشی با رعایت اخلاق و فضیلت تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان قم، دومین نشست مسئولیت اجتماعی نخبگان در چارچوب برنامه اخلاق نخبگی، با موضوع اخلاق و مسئولیت اجتماعی نخبگان و با حضور جمعی از استعدادهای برتر و سرآمدان استان قم در سالن شهدای علمی بنیاد این استان و به طور همزمان در فضای مجازی برگزار شد.
در این نشست حجت الاسلام و المسلمین دکتر آذربایجانی استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به استعدادهای برجستهای که به خاطر غفلت خانوادهها و نهاد تعلیم و تربیت کشف، شناسایی و هدایت نشدند، استعداد را موهبتی الهی دانست و افزود: اکنون با توجه مقام معظم رهبری و اهتمام بنیاد ملی نخبگان، مسیر کشف و پرورش استعدادهای برتر فراهم شده باید بیشترین بهره برداری را از این نعمت بزرگ خدادادی بنمایید.
این استاد برجسته اخلاق و تربیت با اشاره به ضرورت شکر نعمت استعداد گفت: آموزههای اسلامی، شکر نعمات را موجب بیشتر شدن آنها دانسته و توجه به نشانه های الهی را از وظایف نخبگان برشمرد.
دکتر آذربایجانی با بیان فهرستی از مهم ترین چالش های اخلاقی که نخبگان در عرصه اخلاق کاربردی با آنها مواجهه دارند گفت: فروتنی و پرهیز از تکبر، اعتدال در زندگی و دوری از افراط و تفریط، اخلاص و پرهیز از حسادت و بخل از جمله این چالشها است و وفادارا بودن به خانواده، جامعه، کشور و نظام اسلامی و تقویت حس تعلق و دلبستگی به ایران اسلامی از جمله فضایل اخلاقی نخبگان است که باید از آن صیانت بکنند و چنانچه برای کسب علم و ارتقای دانش برای مدتی به خارج از کشور مهاجرت میکنند، همواره خود را در چرخه خدمت به وطن خود قرار بدهند.
استاد و عضو هیات علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در پایان جمود و کژاندیشی را یکی از مهم ترین چالش های اخلاقی برای نخبگان دانست و گفت: نخبگان می بایست مرزهای جمود و کژ اندیشی را با رعایت اخلاق و فضیلت بشکنند.
در پایان این نشست حجت الاسلام و المسلمین دکتر آذربایجانی به سوالات حاضران پاسخ گفت.