عضو مجلس خبرگان رهبری:
مسئولیت اجتماعی نخبگان، امامت نیروهای انقلاب است
حجت الاسلام و المسلمین دکتر حاج ابوالقاسم عضو مجلس خبرگان رهبری و نخبه قرآنی بنیاد ملی نخبگان گفت: نخبه مطلوب قرآن کسی است که امام نیروهای انقلاب باشد و مصداق «و جعلنا للمتقین اماماً» بشود.
به گزارش روابط عمومی بنیاد نخبگان استان قم، در چارچوب برنامه اخلاق نخبگی، اولین نشست تخصصی قرآن و مسئولیت اخلاقی اجتماعی نخبگان با حضور جمعی از استعدادهای برتر و سرآمدان استان قم در سالن شهدای علمی بنیاد این استان و همچنین در فضای مجازی برگزار شد.
در این نشست حجت الاسلام و المسلمین دکتر حاج ابوالقاسم عضو مجلس خبرگان رهبری و نخبه قرآنی بنیاد ملی نخبگان با اشاره به ابعاد مسئولیت نخبگان، از نگرش دنیای غرب انتقاد کرد و گفت: غرب انسان را مالک عالم می داند ولی نگاه اسلام این است که انسان امانتدار ودیعه الهی است؛ این تفاوت نگرش باعث می شود که غرب، مسئولیت را فقط در قبال دیگر انسان ها آن هم با نگاه منفعت گرایانه تعریف کند ولی اسلام اساس مسئولیت را در مقابل خداوند متعال و سپس مخلوقات خداوند می داند.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه مسئولیت فردی ما از مسئولیت اجتماعی ما جدا نیست افزود: سربازی که اسلحه ای به او سپرده شده نمی تواند به هر سمتی خشابش را خالی کند. آیا نخبه ما باید در خدمت به پیشرفت ناسا و جبهه شیطان تلاش کند یا در خدمت جبهه مقاومت و سپاه حق باشد؟
این نخبه قرآنی با بیان تفاوت واژه های اسوه، نجباء و امام، واژه نخبه را با این سه واژه قریب المعنا دانست و گفت: نخبگان، همان امامان جامعه هستند و همه کسانی که امام بوده اند دارای ویژگی های خاص اند؛ چه امام حق و چه امام باطل.
دکتر حاج ابوالقاسم افزود: نخبه مطلوب قرآن کسی است که امام نیروهای انقلاب باشد و مصداق «و جعلنا للمتقین اماماً» بشود. نخبه باید به مقام اسوه بودن برسد تا جریان ساز و اثرگذار بشود.
وی پرهیز از روحیه خود برتربینی، بهره مندی از عمق ایمان دینی، روحیه رحمت و گذشت، برخورد ملایم با دیگران، عدالت طلبی، شجاعت و استقامت در مسیر رشد و پیشرفت را لازمه اثرگذاری نخبگان دانست و در پایان گفت: مسئولیت نخبگان در هر سه عرصه رشد بینش، هوشمندی در گرایش و اثرگذاری در کنش در سطوح فردی، خانوادگی و اجتماعی ممتاز و تعیین کننده است.
در ابتدای این نشست، دکتر محمد حسین ظریفیان سرپرست بنیاد نخبگان استان قم با اشاره به نگاه سند راهبردی کشور در امور نخبگان به مسئولیت های جامعه نخبگانی، بر ضرورت تبیین مسئولیت های نخبگان، سرآمدان و استعدادهای برتر نسبت به خود، خانواده، محیط علمی، ساحت های فرهنگی اجتماعی و اقتصادی کشور و همچنین نسبت به نظام اسلامی در کنار ماموریت بنیاد ملی نخبگان نسبت به شناسایی، هدایت و حمایت جامعه مخاطب تاکید کرد و افزود: سلسله نشست های مسئولیت اجتماعی نخبگان با این هدفگذاری استمرار خواهد داشت.