بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1402/07/24 - 15:13
  • - تعداد بازدید: 202
  • - تعداد بازدیدکننده: 199
  • زمان مطالعه : 18 دقیقه
سیدافقهی:

برخی نخبگان طرح جذب، در دستگاه‌ها بلاتکلیف شده‌اند/ درست نیست رصدخانه ملی مهاجرت را برون سپاری کنیم

سیدسلمان سیدافقهی قائم مقام بنیاد ملی نخبگان گفت: مطلع شدیم، افرادی که براساس فراخوان قبلی جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی، معرفی شده‌اند هنوز نتوانسته‌اند در دستگاه مربوطه در جایگاه مناسب خود قرار بگیرند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان، سید سلمان سیدافقهی، در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم تحلیل عمیقی از گذشته و آینده انقلاب اسلامی ارائه دادند. این بیانیه برای همه مردم و مسئولان هدایتگر است امیدآفرینی و نگاه امیدوارانه به آینده و بشارت دادن به ایجاد نسلی که می‌توان زمینه ساز ولایت عظما باشد.

وی ادامه داد: در مهمترین ‌رویکردهای این بیانیه، ایشان علم و پژوهش را مطالبه می‌کنند و آن را یک جهاد می‌دانند که دشمن از آن بیمناک است و حضرت آقا حل مشکلات کشور به دست جوانان تحصیل کرده را امکان‌پذیر می‌دانند و بنیاد ملی نخبگان نیز متناسب با نظر ایشان برنامه‌های خود را تنظیم می‌کند.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان تصریح کرد: وقتی صحبت از فتح قله‌های علمی و تمدن نوین اسلامی می‌شود، پیشران به فرموده ایشان نخبگان هستند؛ بنابراین بنیاد ملی نخبگان باید به گونه‌ای حرکت کند که این افق بلند روح تمام برنامه‌ها باشد.

وی اضافه کرد: در دور جدید که دولت مردمی با شعار ایران قوی روی کار آمد و رئیس جمهور شان خود را پیاده سازی فرمایشات مقام معظم رهبری می‌داند، بنیاد ملی نخبگان نیز وظیفه حساس‌تری را ایفا خواهد کرد. بنیاد ملی نخبگان تلاش دارد که بر اساس فرمایش ایشان که فرمودند راه زیادی تا قله نمانده و خستگی معنایی ندارد، بستر لازم را فراهم و زمینه را برای ظهور آرمان‌های انقلاب اسلامی محقق کند.

بنیاد در حال حاضر به بلوغ رسیده است

سیدافقهی تصریح کرد: سند راهبردی کشور در امور نخبگان، سندی است که به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده و بنیاد ملی نخبگان باید متناسب با این سند برنامه‌های خود را طراحی و اجرایی کند، البته مسئولان قبلی بنیاد ملی نخبگان نیز زحمات بسیاری کشیدند و رهبری نیز به آن اشاره کردند اما بنیاد در حال حاضر به بلوغی رسیده که باید در سطح حل مسائل واقعی کشور نقش آفرینی ویژه داشته باشد و مشارکت موثر نخبگان را تحقق بخشد. نیل به این هدف به تنهایی امکان‌پذیر نیست بلکه بنیاد تسهیلگر تنظیمگر و البته مطالبه‌گر است.

مطالبه‌گری بنیاد از حاکمیت و نخبگان

وی افزود: این مطالبه‌گری هم از حاکمیت و هم از نخبگان وجود دارد. نخبگان باید نقش آفرینی خود را در کشور بیشتر کنند به خصوص که امروز پیشرفت‌های زیادی در کشور ایجاد شده و همین موضوع می‌تواند زمینه را برای حضور نخبگان در حل مسائل فراهم کند. از طرفی همه نهادها و دستگاه‌ها باید در راستای این سند وظیفه خود را شناخته و اجرایی کنند.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان گفت: در این میان بنیاد ملی نخبگان نقش تسهیلگر را ایفا می‌کند، وظایف بنیاد ملی نخبگان محقق نمی‌شود مگر اینکه وزارتخانه‌ها در اجرای برنامه‌ها با این نهاد همکاری کنند. فراموش نکنیم بنیاد عمود بر ساختار اداری دولت و یک نهاد فرا وزارتخانه‌ای است و این یعنی تضاد و تعارض منافع با هیچ دستگاه دیگری ندارد از این رو بنیاد به دنبال ایجاد گفتگوی ملی نخبگان است.

حل مسائل کشور و استفاده از ظرفیت هیئت‌های اندیشه‌ورز

وی اضافه کرد: نخبگان باید بدون واسطه نظرات و پیشنهادات خود را به بالاترین مقام‌های اجرایی کشور ارائه دهند و نقش خود را در سیاست گذاری و تصمیم سازی به درستی تعریف و ایفا کنند. برای نیل به این هدف باید از ظرفیت هیئت‌های اندیشه ورز استفاده کرد تا نخبگان در مسیر حل مسائل کشور به کار گرفته شوند و به اثربخشی به معنای واقعی برسند.

سید افقهی ادامه داد: از نگاه بنیاد ملی نخبگان نخبه فردی است که در کنار توانمندی‌های علمی در مسیر حل مشکلات کشور، از توانمندی خود بهره ببرد و به علم نافع برسد تا در نهایت به جای رویکرد علم برای علم رویکرد علم برای خدمت و تعالی بشر را سرلوحه خود قرار دهد.

ایجاد سامانه اطلاعاتی مجازی یکپارچه برای نخبگان

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه بنیاد ملی نخبگان از پیشنهادات نخبگان در طرح‌ریزی و پیاده‌سازی برنامه‌های نخبگانی استقبال می‌کند، اضافه کرد: یکی از اقدامات جدی بنیاد ملی نخبگان ایجاد سامانه اطلاعاتی مجازی یکپارچه است که تمام زیست بوم نخبگانی کشور را در بر می‌گیرد در این سامانه هم چالش‌ها و مسائل کشور و هم توانمندی نخبگانی و هم زمینه‌های لازم برای حل مسائل وجود دارد و در آن نخبگان می‌توانند ضمن مطلع شدن از چالش‌ها با شبکه سازی و استفاده از ظرفیت دستگاه‌های اجرایی به سمت حل مسائل کشور حرکت و مسئولان را از نظرات خود آگاه کنند. این سامانه به زودی رونمایی خواهد شد.

سامانه یکپارچه‌؛ یک دارایی حاکمیتی

سید افقهی ادامه داد: مزیت دیگر این سامانه از بین بردن عدم تمرکز و عدم رصد سامانه‌های بنیاد ملی نخبگان است. این سامانه یک دارایی حاکمیتی خواهد بود می‌تواند در شایسته سالاری در حکمرانی نقش جدی و فزاینده ایفا کند. در این سامانه تمام سیر نخبگی فرد از دوره دانشجویی تا رسیدن به مرحله اثرگذاری در یک زمینه مشخص در دسترس خواهد بود تا بتوان در یک فرایند منسجم فرد را در نقطه اثرگذاری به خدمت گرفت. این اقدام به عدالت اجتماعی و نخبگانی نیز نزدیک‌تر است.

مردمی‌سازی فضای نخبگان

وی یادآور شد: استعدادهای بسیاری در مناطق محروم کشور وجود دارند که برای شناسایی و هدایت آنها مردمی‌سازی فضای نخبگان یک ضرورت است، طرح ملی شهاب یکی از بهترین نمونه‌ها برای مردمی‌سازیست که البته این برنامه در مرحله هدایت متوقف شده است و بنیاد ملی نخبگان در دور جدید تلاش دارد با ایجاد کانون‌های مردمی نخبه پرور بستر لازم را برای اجرای برنامه ملی شهاب به خصوص در مرحله هدایت و توانمندسازی فراهم کند، برای نیل به این هدف کتاب میزان که یک الگوی موفق از تجربه شناسایی و هدایت نخبگان به شمار می رود منتشر شده که مدل فعالیت کانون های مردمی نخبه پرور را تعیین خواهد کرد چون تمام موضوعات مرتبط به نخبگی گفتمان انقلاب اسلامی در این کتاب ذکر شده که یکی از آنها ارتباط مستقیم و مداوم کانون‌های نخبه پرور با یک عالم دینی برای جلوگیری از انحرافات احتمالی است.

طرحی نزدیک به عدالت آموزشی

وی ادامه داد: این طرح تا حد زیادی به عدالت آموزشی نزدیک است. در مردمی‌سازی فضای نخبگانی نقش ویژه‌ای دارد در این روند پدیده‌ای به نام کنکور نیز که آسیب‌های روانی و آفت‌های زیادی دارد موضوعیت خود را از دست خواهد داد، رسیدن به این نقطه در این طرح البته نیازمند همکاری آموزش و پرورش است که انصافاً تا اینجا نیز همکاری بالایی را با بنیاد ملی نخبگان داشته است.

چرخه واقعی حل مسئله

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان تأکید کرد: در دوره دانشجویی استعدادهای شناخته شده در برنامه ملی شهاب به سمت رشته‌های متناسب با استعداد و نقش آفرینی بیشتر در راستای علایق خود هدایت می‌شوند که البته در هیچ یک از این مراحل بنیاد ملی نخبگان در امور اجرایی تصدیگری نخواهد داشت؛ بلکه تنها بستر را برای تحقق امر آماده می‌کند. در این روند چرخه واقعی حل مسئله به درستی تکمیل خواهد شد و نخبگان در یک محیط ایزوله تربیت نمی‌شوند تا به محض ورود محیط واقعی ناکارآمد باشند؛ بلکه فرد نخبه در یک محیط واقعی برای اثرگذاری در یک محیط واقعی تربیت خواهد شد.




شتاب ادامه طرح شهاب

وی بیان کرد: طرح شتاب ادامه طرح شهاب است و بنیاد ملی نخبگان به جز این دو طرح، طرح دیگری ندارد چراکه بنیاد اعتقاد دارد تمام طرح‌ها در حوزه نخبگانی باید از انسجام کافی برخوردار باشند و تکثر طرح‌ها این انسجام را از بین می‌برد؛ بنابراین تمام برنامه‌های بنیاد ملی نخبگان باید در مسیر به فعلیت رساندن نخبگی از انسجام کافی برخوردار باشند و در هر مرحله از نخبگی با توجه به سطح و میزان اثرگذاری فعال شوند. به عنوان نمونه بنیاد ملی نخبگان از دانشجوی سال اول کارشناسی انتظار حل مسئله ندارد؛ بلکه این دانشجو باید در یک فرایند هم‌افزا با دانشگاه ضمن آشنایی با مسائل کشور به توانمندی لازم برای حل مسئله برسد و مهارت‌های لازم در این مسیر را کسب کند تا به فردی کارآمد و چند بعدی تبدیل شود.

استاد، محور اصلی برنامه شتاب است

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان تصریح کرد: در شتاب استاد، محور تمام برنامه است بنیاد ملی نخبگان تمام برنامه‌های خود را با محوریت استاد انجام می‌دهد و با دانشجو به طور مستقیم ارتباطی ندارد. در این برنامه از ظرفیت تشکل‌های دانشجویی نیز استفاده خواهد شد. ضلع سوم این برنامه نخبه یارها هستند که به عنوان دانشجویان سال بالایی می‌توانند دانشجویان دیگر را یاری دهند در این بخش و ظرفیت دانشجویان تحصیلات تکمیلی می‌توان بهره برد. با همه موارد همچنان اذعان داریم مخاطب اصلی برنامه شتاب استاد است چون بنیاد ملی نخبگان اعتقاد دارد تربیت نخبه باید توسط استادی انجام شود که خود یک نخبه در تراز انقلاب اسلامی است. به منظور ترغیب اساتید برای حضور در این برنامه تمهیداتی نیز اندیشیده شده است تا اساتید نخبه ذیل این برنامه شناسایی شده و بتوانند از تسهیلات اعطایی بهره‌مند شوند.

مهاجرت نخبگان یک عارضه است

سید افقهی با تاکید بر اینکه در موضوع مهاجرت خود مسئله مهاجرت معلول است، گفت: اگر نخبه امکان نقش آفرینی و اثرگذاری در جامعه داشته باشد موضوع اقتصادی نمی‌تواند اثر بالایی در مهاجرت نخبگان داشته باشد چراکه همین اثرگذاری در جامعه انگیزه بالایی برای ماندن در کشور ایجاد می‌کند. به همین دلیل شعار همایش ملی نخبگان، نخبگان پیشران پیشرفت است. مهاجرت یک عارضه است که باید ریشه‌های آن مثل مسائل اقتصادی و معیشتی حل شود. در این صورت خود عارضه نیز خود به خود از بین خواهد رفت.

ارائه پیشنهاد تاسیس رصدخانه ملی مهاجرت نخبگان به معاون اول رئیس جمهوری

وی سپس با بیان اینکه بنیاد ملی نخبگان پیشنهادی را از طریق معاونت علمی ریاست‌جمهوری برای معاون اول رئیس‌جمهوری ارسال کرده‌ و در این نامه آمده که نیاز است تا رصدخانه مهاجرت نخبگان در کشور تاسیس شود به نحوی که دبیرخانه آن در بنیاد ملی قرار گیرد، گفت: سال گذشته راه اندازی این رصدخانه به تصویب هیأت امنای بنیاد رسید و ما پیشنهادی به معاون اول رئیس جمهور دادیم و گفتیم دبیرخانه آن در بنیاد ملی نخبگان قرار بگیرد، همچنین پیشنهاد دادیم این رصدخانه نیاز به یک شورای راهبردی و فرابخشی دارد و می‌توان از نهادهایی که آمار اشتغال و مهاجرت و تحصیل نخبگان را دارند کمک گرفت و داده‌ها یک جا جمع آوری شود. شاید حتی لازم باشد نهادهای امنیتی و اطلاعاتی هم در این شورا عضو شوند.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: به طور مثال سازمان امور دانشجویان که ترجمه مدارک دانشجویانی که مهاجرت یا مهاجرت معکوس می‌کنند را در اختیار دارد و یا پلیس گذرنامه و نهادهای امنیتی و اطلاعاتی که داده‌های خاص خود را دارند می‌توانند ارائه دهند. همچنین براساس پیشنهاد بنیاد، گفته ایم رئیس شورا معاون اول رئیس جمهور و معاون علمی رئیس جمهور ناظر بر شورا باشد.

درست نیست رصدخانه ملی را برون سپاری کنیم

سیدافقهی نبود این مرکز را یک خلأ بزرگ در زمینه رصد نخبگان دانست و گفت: این درست نیست که ما بخواهیم رصدخانه ملی را برون سپاری کنیم به یک مجموعه‌ خصوصی خارج از بدنه حاکمیت که او بخواهد برای ما گزارش تولید کند، بر اساس چه آمار و ارقام متقن و قابل استنادی و چه کسی در نهایت پاسخگو خواهد بود؟ مثل اتفاقی که چند ماه پیش رخ داد و حاشیه‌های بسیاری هم در فضای رسانه‌ای داشت. حاکمیت هرگز تمام داده‌ها و آمارهای خود را برون سپاری نمی‌کند و این یک امر مرسوم در کل دنیا است.




دیگر نمی‌توانیم با رصدخانه مهاجرت دانشگاه صنعتی شریف همکاری کنیم

وی گفت: رصد خانه شریف یک نهاد مستقل است و مدیران آنها به صورت تخصصی در حوزه مهاجرت بررسی می‌کنند، اما اعتقاد ما در بنیاد ملی نخبگان این است که آمار نخبگان و وضعیت گردش آنها به جای یک بخش خصوصی باید توسط یک نهاد حاکمیتی بالادستی به صورت سالانه منتشر شود. حاشیه‌ای که مدتی قبل از سوی رصدخانه دانشگاه شریف ایجاد شد نتیجه همین مسئله بود. در جلسه‌ای که در خصوص رصدخانه مهاجرت برگزار شد، رویکرد ما این بود که دیگر نمی‌توانیم با رصدخانه مهاجرت دانشگاه صنعتی شریف همکاری کنیم. آمارهایی که توسط رصدخانه منتشر شده بعضاً ۱۰۰ درصد با واقعیت منطق نبوده و با آمارهایی که ما داشتیم متناقض بوده است .البته می‌توانیم همکاری‌هایی داشته باشیم، ولی به نظر ما نمی‌توان احصای آمار مهاجرت را برون سپاری کرد بخصوص در مورد مهاجرت که حساس است و یک گزارش بی موقع می‌تواند مشکلاتی ایجاد کند.

سیدافقهی اظهار کرد: نمونه این تناقض‌ها گزارش آماری منتشر شده از گروه ایران ۲۰۴۰ در دانشگاه استنفورد در سال ۲۰۱۸ است که اعلام شد کل مهاجرت ایران در سال ۵۷ به کل جمعیت ۱.۵ در صد بوده و این میزان اکنون به ۴ درصد رسیده و این در حالی است که ۴۰ درصد از این ۴ درصد مربوط، به مهاجران موقت هستند.

دبیرخانه رصدخانه می تواند در بنیاد مستقر باشد

وی گفت: دبیرخانه این رصدخانه نیز می‌تواند در بنیاد ملی نخبگان مستقر شود و وظیفه آن بررسی آمار و تولید گزارش برای مسئولان بالادستی و مرتبط باشد، طبیعتاً بخشی از این آمار محرمانه خواهد بود اما بخش قابل توجهی از آن براساس تشخیص نهادهای مرتبط منتشر می‌شود. این خلأ قبلاً وجود داشت و از جنس کارهای حکمرانی است.

آمار 2 برابری مهاجرت در رشته‌های پزشکی و پرستاری


وی با اشاره به افزایش ۲ برابری مهاجرت در رشته های پزشکی و پرستاری نیز گفت: مشکل این افراد که قصد مهاجرت دارند، موضوع اقتصادی است البته اگر به این افراد امکان بروز و ظهور در جامعه بدهیم و در راستای نقش آفرینی آن ها اقداماتی انجام دهیم در کاهش آمار تاثیر خواهد داشت. 

مشارکت نخبگان در حل مسائل کشور و تضعیف ریشه‌ مهاجرت

وی اضافه کرد: دولت سیزدهم معتقد است مشارکت نخبگان در حل مسائل کشور و استفاده از آنان در بهره‌وری در حوزه‌های تخصصی می‌تواند ریشه مهاجرت را تا حد زیادی ضعیف کند این موضوع مورد تاکید شخص رئیس جمهور نیز قرار دارد.

۲۰ ابلاغیه رییس جمهور برای استفاده از ظرفیت نخبگان

سیدافقهی در ادامه تصریح کرد: شخص رییس جمهور تاکنون ۲۰ ابلاغیه برای استفاده از ظرفیت نخبگان به دستگاه های اجرایی داشته اند. نکته مهم اینجاست که دستگاه ها باید وقت بیشتری برای نخبگان در نظر بگیرند و ما از وزرای صنعت، ارتباطات، جهادکشاورزی، دفاع و وزرای مرتبط با اقتصاد جامعه می خواهیم که با نخبگان جامعه ارتباط بگیرند. 

برخی از نخبگان پس از ورد به دستگاه اجرایی برای جذب، دچار بلاتکلیفی شدند


وی با بیان اینکه مطلع شدیم، افرادی که براساس فراخوان قبلی جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی، معرفی شده اند هنوز نتوانسته اند در دستگاه مربوطه در جایگاه مناسب خود قرار بگیرند، ادامه داد: براساس آخرین اطلاعی که داریم، این افرادهنوز نتوانسته اند در دستگاه مربوطه در جایگاه مناسب خود قرار بگیرند. وقتی به فرد نخبه قول استخدام داده می شود، اما پس از ورود به دستگاه دچار بلاتکلیفی و گیجی می شود، این فرد به نخبه های بعدی قطعا توصیه می کند که اصلا وارد این فرایند نشوند. به طور مثال در بازدیدی که از شرکت‌های بزرگ دولتی داشتم، مشاهده کردم که بسیاری از نخبگان در حال خارج شدن هستند، چون اعلام کردند که در جایگاه واقعی قرار نگرفته‌اند.

قرار نیست همه نخبگان جذب دولت شوند

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان اضافه کرد: نخبگان مهمترین سرمایه‌های کشور هستند با این حال دولت در بخش اقتصادی غالباً نگاه منابع زیرزمینی دارد. اگر نخبگان در بخش اقتصادی به کار گرفته شوند موضوع پایش و نگهداشت نخبگان در حین خدمت امری بسیار ضروری است البته قرار نیست همه نخبگان جذب دولت شوند و بخشی از آنان باید در بخش خصوصی و یا شرکت‌های دانش بنیان فعال شوند که در این حوزه نیز معاونت علمی تسهیلات بسیار خوبی را در نظر گرفته است.

حضور نخبگان در هیئت مدیره شرکت‌های بزرگ دولتی و خصوصی

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان گفت: حضور نخبگان در هیئت مدیره شرکت‌های بزرگ دولتی و خصوصی می‌تواند گام بلندی در افزایش اثرگذاری آنان باشد با این حال بسیاری از این شرکت‌ها و حتی صنایع انحصاری نیز هنوز زمینه را برای حضور فعال نخبگان آماده نکردند. این در حالیست که سود خالص بسیاری از این شرکت‌ها به چند هزار میلیارد می‌رسد. اگر بهره وری در دستگاه‌های دولتی و همچنین شاخص‌های ارزیابی افزایش پیدا کند، بسیاری از مشکلات حل می‌شود چراکه در اقتصاد ایران دولت هم بزرگترین مصرف کننده و هم بزرگترین تولید کننده است.

معاون اقتصادی استاندار رئیس هیئت اندیشه ورز باشد

وی افزود: کمیسیون‌های دولت پای کار هستند و در هر کمیسیون یک هیئت اندیشه‌ورز به عنوان مشاور فعالیت می‌کند، این روند باید در وزارتخانه و استانداری‌ها نیز اجرایی شود. امسال سال مهار تورم و رشد تولید است. در این سال می‌توان معاون اقتصادی استاندار را به عنوان رئیس هیئت اندیشه ورز انتخاب کرد تا نقش آفرینی نخبگان در اقتصاد کشور افزایش یابد در سند راهبردی کشور در امور نخبگان بنیاد مامور تقسیم کار ملی در حوزه نخبگان است تا دستگاه‌های حاکمیتی نقش خود را در حوزه نخبگان پیدا کرده و بر اساس آن گزارش دهند.

رصد لحظه‌ای نخبگان

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: به دنبال این هستیم که بنیاد محلی شود که نخبگان علمی، صنعتی، ادبی، فرهنگی و هنری و مهارتی حرف های خود را بدون واسطه با مسوولان دستگاه های اجرایی مطرح کنند، در سامانه اطلاعاتی یکپارچه که  پیش تر مطرح شد، نخبگان  می توانند بدون واسطه با نهادهای بیرونی ارتباط بگیرند. در این سامانه پروژه ها تعریف می شود و نخبگان پیشنهادات خود را برای بهبود برنامه ها ارائه خواهند داد. با راه‌اندازی این سامانه رصد دقیق از فضای نخبگانی، میزان پیشرفت پروژه ها، وضعیت گردش نخبگان، آمار مهاجرت نخبگان و شناسایی نخبگان به صورت لحظه ای انجام می شود. از طریق این سامانه می‌توانیم از فضای نخبگانی کشور، آمار مهاجرت نخبگان و شناسایی نخبگان، رصد لحظه‌ای داشته باشیم.

شناسایی استعدادهای برتر در دو برنامه شهاب و شتاب

سیدافقهی در ادامه افزود: در راستای شناسایی استعدادهای برتر دو برنامه شهاب و شتاب در را داریم، گفت: طرح شهاب برای شناسایی استعدادهای برتر در حوزه دانش‌آموزی و طرح شتاب در حوزه دانشجویی است‌. طرح شتاب با ۳ ضلع تشکل‌ها و کانون‌های دانشجویی، اساتید و نخبه‌یاران (دانشجویان حامی) ایجاد می‌شود، دانشجوی حامی، فرد دانشجوی سال بالایی است که می‌تواند به سایر دانشجویان تجربیات خود را منتقل کند و در واقع فرد واسط میان دانشجو استاد باشد.

آغاز آشنایی با مسائل جاری کشور از دوره دانش‌آموزی/ ضرورت اصلاح طرح شهاب در بخش هدایت

سید افقهی با بیان اینکه آشنایی دانشجویان با مسائل جاری کشور باید از دوره دانش آموزی آغاز شود تا افراد بر اساس نیازهای موجود در جامعه انتخاب رشته کنند و سپس بر همین اساس به تحصیل و مهارت افزایی ادامه دهند، گفت: با این حال در نشستی که با دارندگان مدال‌های المپیادی گروه ریاضی و با رتبه‌های کمتر از ۱۰ کنکور سراسری گروهی ریاضی و فنی داشتیم، همه آنها علاقه‌مند به ادامه تحصیل در رشته کامپیوتر هستند و این نشان می‌دهد که هیچ هدایتی در طرح شهاب صورت نگرفته است که امیدواریم با اصلاح طرح شهاب در راستای تحقق اهداف این طرح گام برداریم. در حال حاضر تعداد ۶۳ هزار نخبه در کشور شناسایی شده است که اینها تنها دانشجویان هستند و نخبگان دانش آموزی مشخص نیست.

بنیاد گوش شنوا برای طرح‌ها و ایده‌های نخبگان است

وی در پایان گفت: بنیاد گوش شنوا برای طرح‌ها و ایده‌های نخبگان است و از نخبگان برای مشارکت در برنامه‌ریزی‌ها دعوت به همکاری می‌کنیم

  • گروه خبری : SlideShow
  • کد خبر : 167687
کلمات کلیدی
مدیر قم
خبرنگار

مدیر قم