در گفتگو با یکی از اجتماعات نخبگانی و پژوهشگر برتر؛
شرایط برای مهاجرت فراهم است ولی دوست دارم به کشورم خدمت کنم /توصیه میکنم جوانان دست از تلاش برندارند تا گامی برای سرافرازی کشور بردارند
یکی از اجتماعات نخبگانی و پژوهشگر برتر در گفتگو با خبرنگار بنیاد نخبگان استان قم که مناسبت هفته پژوهش انجام شد، بیان داشت: هرچند شرایط برای مهاجرت فراهم است ولی دوست دارم به کشورم خدمت کنم و توصیه میکنم جوانان دست از تلاش برندارند تا گامی برای سرافرازی کشور بردارند
به گزارش خبرنگار بنیاد نخبگان، به مناسبت قرار داشتن در هفته پژوهش گفتگویی با یکی از مستعداندبرتر کشور که به تازگی عنوان پژوهشگر برتر استان را نیز به دست آورده انجام شده است که در ادامه آن را خواهید خواند؛
خودتان را کامل معرفی کنید؟
مجتبی محرمی نژاد هستم متولد سال ۱۳۷۴ و دانشجوی دکتری رشته تجزیه و جداسازی دانشگاه شهید بهشتی تهران.
من از سال 1401 تاکنون به عنوان دانش آموخته برتر بنیاد نخبگان انتخاب شدم و در طرح های مختلف بنیاد نخبگان از جمله طرح شهید صیاد شیرازی، طرح شهید رهنمون، طرح شهید احمدی روشن و طرح شهید رضایی رتبه به دست آورده ام.
چطور شد که امسال عنوان پژوهشگر برتر استان را به دست آوردید؟
حدود یکماه قبل فراخوانی برای هفته پژوهش در استان منتشر شد و استاد بنده پروفسور علی احسانی عضو هیئت علمی دانشگاه قم که در مقطع کارشناسی افتخار شاگردی ایشان را داشتم به من پیشنهاد کردند با توجه به رزومه و تعداد مقالاتی که دارم در این رقابت شرکت کنم چون من تاکنون سرپرستی نویسندگان ۶ نشریه ایران را برعهده داشتم که شامل
نشریه اکسیر دانشگاه کردستان، نشریه نئون دانشگاه قم
نشریه علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی تهران،
نشریه دانش پژوهان شیمی دانشگاه علم و صنعت ایران، نشریه نفت گاز انرژی سازمان مگیران و نشریه رادیکال آزاد دانشگاه رجایی اصفهان بوده است.
لذا در قسمت پژوهشگران آزاد این فراخوان که مربوط به دانشجویان ساکن قم اما مشغول به تحصیل در استان های دیگر بود شرکت کردم و با عنایت خداوند عنوان نفر اول بخش پژوهشگر آزاد را به دست آوردم .
به عنوان یک استعداد برتر انتظارات شما از جامعه و مسئولین چیست؟
نخبگان اکنون نیازمند حمایت های مادی نیستند، بلکه نیازمند دیده شدن هستند، برای من آن چیزی که حائز اهمیت است این است که نخبگان دیده شوند.
انتظارات عمده نخبگان آینده شغلی است و آن چیزی که بیشتر ما را ناراحت می کند وعده و وعیدی است که مسئولین به ما می دهند اما آن را عملی نمی سازند و همین ها ما را دلسرد می کند، ضربه ای که از وعده هایی که از مسئولین می گیریم و اجرایی نمی شود به ما وارد می شود خیلی بیشتر از کمبودها و تحریم های داخل کشور است.
اکنون طرح جذب نخبگان در دستگاه های دولتی وجود دارد اگر نخبگان در قسمت های مدیریتی استفاده شود نتیجه بسیار بهتری را دربر خواهد داشت.
اگر ما بخواهیم کارشناس معمولی با یک حقوق اندک باشیم در همین شرکت های پاره وقت اموراتمان می گذرد و دیگر نیازی نیست که کلی آزمون های سخت دستگاه های دولتی را پشت سر بگذاریم.
مسئولیت اجتماعی نخبگان در قبال جامعه چیست؟
هر نخبه توانایی ها و استعداد های خاص خودش را دارد و من این را وظیفه بنیاد نخبگان می دانم که استعداد و توانایی نخبگان را شناسایی کند و از آنان در هر قسمتی که نیاز است استفاده کنند.
به نظر شما استعداد نخبگان خدادای است؟
من به استعداد اعتقادی ندارم و استعداد را فقط ده درصد کار می دانم و نود درصد به تلاش خود فرد برمی گردد اگر تلاش و کوشش ما هدفمند باشد می توانیم به راحتی پیشرفت کنیم.
یک جوان چطور می تواند تلاش هایش را هدفمند کند؟
مهمترین راهکار این است که دلسرد نشود. متاسفانه با توجه به شرایط کنونی کشور و محدودیت هایی که یکسری فعالیت ها دارند برای ما فقط هدف مهم بوده و از سختی های مسیر به امید دستیابی به هدف عبور کرده ایم و ما تاجای که توانستیم با استفاده از استعدادی که داشتیم سعی کردیم حقی که از جامعه به گردنمان است را ادا کنیم و کار را پیش ببریم.
در حال حاضر در جایی مشغول به کار هستید؟
من به عنوان استعداد درخشان و بدون آزمون ارشد و دکتری قبول شدم از همان ترم اول مقطع ارشد وارد شرکتی در منطقه قلهک تهران شدم و توانستیم این شرکت را دانش بنیان نوع دو کنیم.
اما متاسفانه ما رها می شویم یکسری از شرکت ها متاسفانه از علم ما استفاده می کنند و بعد از اتمام کار و کسب موفقیت برای شرکت و سود آوری آن محصول دانش بنیان براساس قراردادی که با ما می بندند ما را رها می کنند.
بعد از فارغ التحصیلی از مقطع ارشد نیز در شرکت دومی مشغول به کار شدم که یک شرکت دارویی در مرکز رشد دانشگاه شهید بهشتی تهران بود که آن را هم دانش بنیان نوع سه و جزو شرکت های خلاق کردیم و قرار داد ما تمام شد و دوباره داستان بیرون کردن ما تکرار شد.
اکنون با شرکت دیگری تعامل دارم که به صورت پروژهای برای آنان کار انجام میدهم و اموراتم را اینچنین میگذرانم.
تاکنون به مهاجرت هم فکر کردهاید؟
شرایط مهاجرت به دو کشور اروپایی و آمریکا برایم مهیاست اما از ته دل راضی به مهاجرت نیستم من حدود ۲۰ مقاله آی اس آی دارم و مدرک زبانم نیز درحال تکمیل شدن است و شرایط رفتن برایم فراهم است اما دوست دارم به مملکت خودم خدمت کنم.
توصیه شما به جوانانی که علاقمندند تا راه موفقیت را همچون شما طی کنند چیست؟
توصیه من به جوانانی که تازه در این مسیر قرار گرفتهاند این است که از تلاش خود دست نکشند و علی رغم همه مشکلات سعی و تلاش خود را ادامه دهند تا بتوانند برای سرافرازی ایران گامی بردارند.